Skip to main content

Check Lilywhite on our social media channels

Eerste reacties release Pale Face

De plaat Pale Face is uit. De eerste reacties in de media lees je hier.

Top 3 New Music Overijssel – Poppunt Overijssel – RTV Oost

De titeltrack van de plaat is opgenomen in de top 3 nieuwe release van New Music Overijssel. soort van zwaarte maar mooie plaat die blijft intrigeren. mooie samenwerking met oa. Bauke Bakker en Minstrel Music, hele mooie plaat, duister maar ook hoop aan de horizon.

IndieXL – Playlist nieuwe muziek van eigen bodem

Het nummer Forced van het album is door IndieXL geselecteerd en opgenomen in de playlist.

Mpodia – albumrecensie Pale Face

Het debuutalbum is zeker een aanwinst voor de Nederlandse popmuziek en een belofte voor de toekomst. Het album is donkergrijs in de klank en toch aanstekelijk. Met het rustige ‘Serenity’, ‘Stay’ en het instrumentale ‘Grainfields’, met vogeltjes, in combinatie met ‘Change’ weet men de pareltjes van  het album te brengen. Of de drums van The End die door je speakers dendert als een paard in galop.

Achtergrond bij het maken van Pale Face – de Stentor / AD

Twintig jaar geleden stapte de broer van Zwollenaar Dennes Frikken uit het leven. Al gauw daarna verwerkte hij zijn verdriet in liedjes, maar pas deze maand komen ze naar buiten. Aangespoord door muziekkenners en vrienden begon hij in 2019 de opnames. ,,Het moest eruit.”

VPRO 3voor12 – Nieuwe Muziek – Lilywhite Pale Face

Vandaag releaset de Zwolse singer-songwriter Lilywhite (Dennes Frikken) zijn debuutalbum ‘Pale Face’. Op het album gaat Dennes terug naar zijn verleden waarin hij te maken kreeg met een traumatische gebeurtenis. Het album, bestaande uit 14 liedjes is een muzikaal geheel van openhartige teksten en melodieuze liedjes.