Skip to main content

Check Lilywhite on our social media channels

Nieuws

Update – new live shows

Pale Face en/of andere tracks spelen we live op onder meer de volgende events

More info will come.

Wave for a last Goodbye – Single Pale Face

In 2021 brachten we ons debuutalbum Pale Face uit. Dankbaar en trots zijn we. De titel track van dit album voelt intens, we ervaren elke keer opnieuw een rollercoaster bij het spelen en het luisteren ervan.

Als een laatste herinnering van onze debuutplaat brengen we 16 mei 2024 de titeltrack Pale Face uit. Een wave for a last goodbye; op weg naar nieuwe paden.

Pale face gaat over de impact van verlies door suïcide.

Deze eigenzinnige song vertelt het perspectief van de nabestaanden van degene die, verdrietig genoeg, uit het leven is gestapt. De song vertelt ook het perspectief van degene die uit het leven is gestapt. Beide perspectieven komen samen in deze mini opera dat eindigt in een explosieve climax.

Search for words search for aims To live and /or to die for with a Pale Face

Nieuwe Lilywhite release is coming

In de komende maanden brengt de band Lilywhite nieuwe muziek uit. We zijn druk met de voorbereiding ervan. Het wordt heel tof! We verklappen nog niets over de muziek, wel geven we alvast een eerste beeldimpressie van de nieuwe single prijs

Update recording new tracks

Nieuwe plaat 2024

Lilywhite heeft in de periode 2023 en 2024 in totaal 17 nieuwe tracks opgenomen. De tracks worden in de loop van 2024 in delen uitgebracht via streamingdiensten en vinyl. Volg onze social kanalen voor updates over de releases van de nieuwe songs.

It’s all about chemistry..

Dit voorjaar heeft Lilywhite afscheid genomen van drummer Janco Klijnstra. 

Onze nieuwe drummer Nathan Barnacle, uit Spanje maar gesettled in Grunn joined Lilywhite. Chck zijn vorige band Van Marban on Spotify or Youtube; https://youtu.be/DjwDE7mX2BI

Nieuwe songs are coming

in oktober 2022 zijn we gestart met drumrecordings door Bauke Bakker (www.baukebakker.net) in de studio van Guido Aalbers (www.giesound.com). Baspartijen door Yde Blaauw, mellotron door Matthijs Herder. We hebben in totaal 17 songs opgenomen. Nieuw werk wordt meer dan een waardige opvolger van onze debuurplaat ‘Pale Face’.

Lilywhite was live bij Podium 107.1

Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had al langere tijd contact met Dennes, maar door de Corona crisis duurde het een tijd tot een akoestisch live-optreden in de RPL-studio tot stand kwam. Dennes nam twee muzikanten mee naar Woerden voor deze akoestische live sessie, namelijk Benny Vis en gitarist van lilywhite Pim Klompenmaker. Tijdens het interview sprak Dennes over het ontstaan van Lilywhite en vertelde hij open over het indrukwekkende verhaal achter de plaat. De drie nummers maakten indruk op de aanwezigen in de studio. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hier terug!

Lilywhite live bij podium 107.1!

Zaterdag 30 april spelen we vanaf 17 uur live bij Podium 107.1! Podium 107.1 (https://www.podium1071.nl ) is een radioprogramma in Woerden met wekelijks veel aandacht voor bands en singer-songwriters in de vorm van live optredens. Presentatie is in handen van Maarten Verduijn. 

We spelen 3 nummers van de nieuwe plaat Pale Face live, dat doen we met een akoestische sessie tezamen met Melle

Daarnaast wordt een 4e nummer van het album Pale Face gedraaid en volgt er een kort interview over t ontstaan van de muziek en de plaat.

Luister tussen 16:00 en 18:00 uur mee via https://onlineradiobox.com/nl/rpl

Pale Face in longlist Poppunt Overijssel

Stemmen kan tot 2 april

Ons nummer Pale Face van Lilywhite staat op de longlist voor ‘Beste Track 2021’ van Poppunt Overijssel!!
Poppunt Overijssel reikt dit jaar de award uit tijdens het Booster Festival op 10 april 2022. Het is een publieksprijs, dus de track met de meeste stemmen wint de titel. Je kunt stemmen via https://www.poppuntoverijssel.nl/beste-track-2021/

Stemmen kan tot 2 april. Check de link en breng je stem@uit.

Link naar Pale Face op Spotify

Musicmeter

Soms tref je een hele mooie reactie op een onafhankelijke muzieksite aan over je muziek. Dat doet een mens goed. Dank Jorro voor de mooie woorden.

zie de link naar de mooie recensie op Musicmeter.nl

https://www.musicmeter.nl/album/825523

Covid -19 : bandrepetitie on hold

We waren net gestart om de plaat in de benen te krijgen…..nemen de besmettingsaantallen toe.

What’s the problem zou je zeggen? Nou, naast de bandactiviteiten werken alle bandleden. Twee bandleden werken in ziekenhuizen en zij zitten midden in de opleving van de Covid- 19 pandemie.

We willen geen enkel risico nemen voor onszelf en voor onze omgeving. Stay safe allen, we hopen dat we snel de draad kunnen oppakken. We’ll keep you posted.

Veel luistertijd voor de nieuwe plaat

In de tussentijd (we zitten met ons allen weer veel thuis) kan je de plaat gewoon thuis luisteren. De plaat op transparant vinyl met downloadcode voor digitaal koop je hier

Of stream m hier op Spotify

Reviews release album Pale Face

Mooie review van het in juli uitgebrachte Pale Face. 1 review helemaal vanuit de andere kant van de oceaan. Mooie woorden van Insight & Critique – Indie Music Album Reviews. De ander uit Spanje – Indie Criollo.

Indie Music Album Review

There are a lot of songs but the album is around forty-eight minutes and runs smoothly from beginning to end. The exceptional sound quality was a big factor as the engineer took advantage of warm mids between 100hz and 250hz which was nice on the ears. Complimenten voor Matthijs Herder dus, terecht!
This is a really great album. The songwriting, delivery and cohesive qualities come together making for a very enjoyable listening experience. I recommend starting from the beginning and letting it ride.

Lees de gehele review hier

Indie Criolo Espana

Ons spaans is niet zo best maar volgens mij is de review over de titeltrack Pale Face wel aardig.

Lees de gehele review hier

muchos gracias Indiecriollo!